Tisztító kesztyűk

A környezetvédelmi elvek messzemenő figyelembevételével a tisztítószerek garmadája helyett a Ha-Ra inkább speciális TISZTÍTÓ KENDŐKET és TISZTÍTÓ KESZTYŰKET ajánl a takarításhoz. Ezek a textilek és a víz fogja kiváltani a szerek 95 %-át.

A praktikus TISZTÍTÓ KESZTYŰ-formátum egyrészt védi a kezeinket, másrészt hatékonyabbá, gyorsabbá és kényelmesebbé a takarítást – különösképpen nagyobb felületek esetén.

A tisztítandó felület fajtájától, a szennyezettség fokától függően különböző szálkiképzésű textilek állnak rendelkezésre. A feladat-orientált eligazodáshoz az alábbiakban nyújtunk segítséget:

  • A Sárga kesztyűt ajánljuk száraz portörléshez, szöszök és pókhálók eltüntetéséhez, bútorok száraz ápolásához, fényesítéséhez.
  • A nyirkosan-nedvesen használandó Natura kesztyű univerzálisan alkalmazható a lakás területén található normál szennyeződések eltávolításához; fa és műanyag bútorok, bőr, műbőr és szövet garnitúrák, ajtók, ablakkeretek, reluxák megtisztításához.
  • A Mach 6, valamint a Nano kesztyűt javasoljuk erősen szennyezett nagyobb felületek vizes megtisztítására (pl. a konyhába és a szaniter helyiségekbe) – a kényesebb felületeket a kesztyűk puhább szálú, fehér felével tisztítva.
  • A kimagasló tisztítóerejű és munkabírású Viva-Ultra és Zöld kesztyűt ajánljuk az erősen szennyezett, egyenetlen kül- és beltéri felületek tisztítására, legyen szó akár kerti bútorról, algás medencéről, koszos pinceablakról, vagy autófelniről, gumiról.
Szennyezettség Felület Sárga száraz Natura Mach 6 Nano Viva-Ultra Zöld kültéri
poros-szöszös felület szárazon  nyirkosan  –  –  –  –
enyhe, normál szennyezettség kényesebb felület  – nedvesen nedvesen a fehér oldallal nedvesen a fehér oldallal  –  –
nem kényes felület  –  – nedvesen nedvesen  –  –
erős
szennyezettség
kényesebb (sima) felület  –  – vizesen a fehér oldallal vizesen a fehér oldallal  –  –
nem kényes (sima) felület  –  – vizesen a kék oldallal vizesen a tüsis oldallal vizesen vizesen
durva beltéri / kültéri felület  –  –  –  – vizesen vizesen

A textilekhez az esetek többségében elegendő csupán tiszta vizet használni! Erős szennyeződés esetén hagyjunk több vizet a textilben, hogy az jobban kifejthesse tisztító hatását. Amennyiben a felület minősége, illetve szennyezettsége megkívánja, adagoljunk a vízhez literenként 2-3 csepp Ápolókoncentrátumot.