A környezetvédelmi elvek messzemenő figyelembevételével a tisztítószerek garmadája helyett a Ha-Ra inkább speciális TISZTÍTÓ KENDŐKET és TISZTÍTÓ KESZTYŰKET ajánl a takarításhoz. Ezek a textilek és a víz fogja kiváltani a szerek 95 %-át. A tisztítandó felület fajtájától, a szennyezettség fokától függően különböző szálkiképzésű TISZTÍTÓ KENDŐKET ajánlunk.

  • Száraz portörléshez, bolyhok, szöszök összeszedéséhez használjunk Portörlő kendőt – akár a lakásban, akár autónk belsejében.
  • Nyirkos-nedves áttörléshez, normál szennyeződések eltávolításához választhatjuk a Natura és a Star kendőket. Utóbbi remek választás a vizesen használatos tisztítótextilek utáni cseppmentes utántörlésre is.
  • A modern Nano kendőt vagy a Mach 6-Ultra kendőt javasoljuk erősen szennyezett kisebb felületek vizes megtisztítására (pl. a konyhában és a szaniter helyiségekben) – a kényesebb felületeket a kendők puhább szálú, fehér felével tisztítva.
  • A kimagasló tisztítóerejű és munkabírású Viva-Ultra kendőt ajánljuk az erősen szennyezett, egyenetlen felületek (pl. algás akvárium) bővizes megtisztítására.
  • Speciális feladatokra válasszunk célorientáltan, mint pl.
  • Nagyobb felületek csíkmentes szárazra törlésre, fényesítésre használhatjuk a Star kendőt (kültéri és beltéri használatra is) a Briliáns polírkendőt (elsősorban lakáson belüli tükrök, üvegek polírozására) valamint a Kristály kendőt (elsősorban konyhai használatra, törölgetésre).

Az ajánlott textilek némelyike kendő és kesztyű formában is létezik. Natura, Viva-Ultra, Mach 6-Ultra, illetve Nano anyag esetén akkor válasszunk inkább kendőt a kesztyű formátum helyett, amikor a tisztítandó felület nem olyan nagy, illetve nehezen hozzáférhető.