Korunk nézetei (és a reklámok) szerint egy modern háztartás elmaradhatatlan kelléke a tisztítószer – minél színesebb, szagosabb, annál csábítóbb. Tele van velük a szekrény alja, ennek ellenére újabbakat vásárolunk, és hisszük, hogy helyettünk majd elvégzik a piszkos munkát.

Ám ezért hatalmas árat fizetünk: a tisztítószerekben lévő agresszív hatóanyagok bőrünkön keresztül vagy belégzés útján a szervezetünkbe jutnak, s folyamatosan bombázzák immunrendszerünket. Ennek eredményeként a magyar népesség egyre nagyobb hányada szenved az allergia valamelyik fajtájától, különféle bőrbetegségektől, immungyengeség okozta betegségektől. A tisztítószerek hatásai nem érnek véget a lefolyóban, a természetbe jutva élőlények sokaságát veszélyeztetik, és a táplálékláncon keresztül visszajutnak hozzánk. Az agresszív szerek egy része ráadásul a felületen marad és folytatja “munkáját”, károsíthatja azt. Több tisztítási ciklus eltelik, mire észleljük, hogy kádunkon sérült a zománc, csaptelepünk fényét vesztette, bútoraink foltossá, matt bevonatúvá váltak. A legnagyobb probléma az, hogy ezekben az esetekben utólag már nem tehetünk szinte semmit, sokkal jobb lett volna megelőzni a bajt.

A Ha-Ra® filozófiája gyökeresen más, mint a tisztítószer-központú általános hozzáállás. Cégünk vallja, hogy fizikai-mechanikai hatással, kémiai szerektől mentesen is ragyogóan tisztává varázsolhatjuk otthonunkat, megvédve mind önmagunk és a családunk egészségét, mind a környezetünket, mind pedig felületeink épségét.

Nézzük meg először, hogy mi is történik valójában az általánosan megszokott takarítás során! A tisztítószert – fajtától függő mértékben – felhígítjuk vízzel, majd valamilyen eszközzel felvisszük a tisztítandó felületre. A vegyszer kémiai reakcióba lép a szennyeződéssel, és több-kevesebb sikerrel leválasztja azt a felületről. Ha az általunk használt törlőkendőnek vagy feltörlőnek nem megfelelő a nedvszívó kapacitása, akkor a víz elpárolgása után a tisztítószerben oldott szennyeződés egy része visszamarad a felületen. Szabad szemmel ez nem látszik, mivel a tisztítószerek tartalmaznak olyan adalékokat, amelyek ezt elfedik. A tisztítás hatásfoka tehát nem megfelelő, ráadásul a vegyszer- és szennyezőanyag maradványos felület nagymértékben segíti újabb szennyeződés-rétegek megtapadását.

A Ha-Ra® ideológiája gyökeresen más, hiszen nem az egészség- és környezetromboló kémiai szerektől várja a csodát. Technológiánk kulcstényezője maga az eszköz (törlőkendő, felmosó), amivel a takarítást végezzük! A különleges szövésű mikro- és nanoszálas textilek fizikai-mechanikai módon dolgoznak: olyan apró részecskékre darabolják a szennyeződést, hogy az a vízzel homogén elegyet képezhessen. A textil csapdába ejti ezt a szennyezett elegyet a szálai között, a megtisztított felületen maradó víz pedig egyszerűen elpárolog. Ebből kifolyólag a Ha-Ra® technológiával tisztántartott felületre jóval kevesebb szennyeződés képes rakódni, s a felület későbbi takarítása is határozottan könnyebbé válik, mint a kémiai szereket alkalmazó esetben.

Röviden összefoglalva, a megfelelő eszközzel végzett fizikai-mechanikai tisztítás nemcsak láthatóan hatékonyabb, hanem jóval környezetbarátabb módszer, mint a különféle vegyszerek garmadáját bevető általános takarítás.

Ön el tudná képzelni a tisztaságot vegyszerek nélkül? Engedje meg, hogy a segítségére legyünk otthona és munkahelye vegyszermentes tisztán tartásában!

Tovább a Ha-Ra® Original termékekre