WELLBEING – termékcsaládunk a jobb közérzetért

Selina Baus (a Ha-Ra Naturals termék-vonal szakértője) német blogbejegyzése alapján.

Wellbeing

Ahogy azt a cím is sugallja, ez a blogbejegyzés a wellbeing, vagyis jól-léti termékcsaládunkról szól. Célja, hogy bemutassa, mire is valók ezek a termékek, mitől különleges ez a termékcsalád, és miért mondhatjuk, hogy mindannyiunk jól-létére válnak.

Mit is jelent a WELLBEING?

Termékcsaládunk neve magyarul jól-létet, jó közérzetet jelent. Egy kifejezés, amely közelebbről megvizsgálva meglehetősen elvontnak tűnik. Ha feltesszük magunknak a kérdéseket

  • Mit is jelent pontosan a jóllét?
  • Mikor érezzük jó magunkat?
  • Mikor nem érezzük jól magunkat egyáltalán?

valószínűleg hamar rájövünk, hogy ezekre a kérdésekre nem is olyan könnyű válaszolni.

A magyarázathoz ezért érdemes a modern pszichológia egyik definícióját használni, amely egyenlőségjelet tesz a jól-lét és a boldogság között. Az emberek akkor nevezhetők boldognak, ha elégedettek, gyakran tapasztalnak pozitív- és ritkán tapasztalnak negatív hangulatokat és érzéseket.

Ráadásul a jó közérzet mindig a testi és a lelki jól-lét kombinációja. Attól, hogy a szervezetünk teljesen egészséges, vagyis fizikai szempontból optimális állapotban van, még korántsem biztos, hogy a lelki jól-lét is fennáll, és fordítva.

A jól-lét és a mindennapi stressz

Egy ilyen állapot elérése mindennapi életünkben sokszor nem is olyan egyszerű. Mindennapi életünket stressz, zaj, felgyorsult tempó és feszültség jellemzi. Folyamatosan be kell tartanunk a határidőket, mindig elérhetőnek kell lennünk és a legjobb formánkat nyújtanunk – legyen szó akár munkahelyről vagy családról, vagy akár mindkettőről egyszerre. A velünk szemben támasztott követelmények folyamatosan növekednek. Ehhez jönnek még az olyan külső környezeti hatások, mint az időjárás viszontagságai, az extrém hőség vagy éppen a hideg, a magas pollen-szint vagy éppen a telihold hatása.

Mindez megterhelheti a testet és a lelket is – meg is jelennek a tünetek kimerültség, fáradtság, feszültség vagy legyengült immunrendszer képében. A bőrünk is mutatja, hogyan érezzük magunkat; ahogy a magyar nyelv oly találóan fogalmaz „jó, vagy éppen rossz bőrben vagyunk”. A száraz bőrfoltok, a pattanások, a különféle bőrfertőzések és a viszkető kiütések mind olyan tünetek, amelyek gyakorta a stresszre vezethetők vissza.

Ezért is olyan fontos, hogy időnként pihenőt tartsunk. A szervezetünk egyensúlyhiányára utaló kellemetlen tünetek nem mások, mint az önmagunknak szánt figyelmeztető jelzések. Szenteljünk magunknak minőségi én-időt testileg és lelkileg is, oldjuk fel a felhalmozódott feszültségeket, adjunk lehetőséget magunknak a külső-belső regenerációra!

A természet ereje

Mindehhez segítségül hívhatjuk a természet gyógyító erejét. Évszázadok óta tudjuk, hogy a növények nem csak táplálékként fontosak a szervezetünk számára, hanem olyan értékes és komplex hatóanyagokat is tartalmaznak, amelyek a természetes és egészséges testápolás alapjául szolgálnak. Nem hiába tartja a mondás sok helyen: „Minden bajra nő egy gyógynövény”.

Alkalmazhatjuk őket akár közvetlenül a bőrre kenve, vagy közvetve belélegezve az illóolajokból felszabaduló illatot; a kulcsszó az aromaterápia. És ezen a ponton lép színpadra a wellbeing termékcsaládunk.

A természetből származó, hatékony növényi erővel termékeink biztosítják a testi és lelki jól-létet – amikor csak szükségét érezzük. A fizikai ellazulást és a pszichés feszültségoldást segítik a kakukkfű, a menta, a levendula, a teafaolaj és az aloe vera egyedülálló gyógynövény-kompozíciói – akár kívül, akár belül alkalmazzuk.

A test és a lélek megnyugvása, megkönnyebbülése és megerősödése segítenek minket abban, hogy egészségesen és jól érezzük magunk a saját bőrünkben, új erőt merítsünk és felismerjük saját belső erőnket – mindezt teljesen természetes módon.